Publikacje

Kuchnia: Hiszpania (nie)odkryta

Kuchnia: Hiszpania (nie)odkryta

Z okazji VI wystawy win hiszpańskich do warszawy przyjechał były Prezydent hiszpańskiej akademii wina, Pancho Campo. Na wykładzie, Który wygłosił, zaprezentował 12 win z tradycyjnych hiszpańskich Szczepów. Ideą przewodnią była „jakość za rozsądną cenę" - i idea Ta jak...

czytaj dalej

Logo: Ziemia obiecana

Powszechna w Polsce opinia o amerykańskiej kuchni głosi, że w USA jada się głównie hamburgery z frytkami i niesmaczne pieczywo z wędlinami, które nie umywają się do naszych. Tymczasem Ameryka to raj dla smakoszy. Niesprawiedliwa opinia o kuchni amerykańskiej...

czytaj dalej

Twój Styl: Jak smakuje wolność

Slow food? Może i brzmi obco, ale z Polski nigdy nie zniknął. Szczycą się nim Austriacy, My tez możemy. Komu nie w smak smażalnie i grill bary, kto potrafi godzinami szukać tego jedynego miejsca na posiłek, kto z zacięciem tropi skarby lokalnych kulinariów, ten z...

czytaj dalej

Twój Styl: Tropem polskich win

Nie chodzi o trudną historię, Trudno jest raczej wyobrazić sobie Kalifornię nad Wisłą ale można. Zanim tłumy ruszą rodzimym szlakiem wina, warto eksplorować pionierskie polskie winiarstwo. Za kilka lat ten rodzaj podróżowania stanie się supermodny, jak wszędzie na...

czytaj dalej

Kuchnia: Kalifornijski sen na jawie

California dream? To wino, piękne kobiety i słońce. Zamiast marzeń proponujemy jednak kulinarną przygodę na jawie - kalifornijskie wina skojarzone z potrawami z wciąż modnego nurtu fusion. Autorem kompozycji jest Daniel Isberg. CAPPUCCINO Z HOMARA + RANCHO ZABACCO...

czytaj dalej

Playboy: Inna Kalifornia

„Tu zaczyna się podróż do sfer, które wcześniej były poza naszym doświadczeniem" - taką deklarację składa Randall Graham, jeden z guru alternatywnego winiarstwa kalifornijskiego. I ma absolutną rację. Jeśli myślisz, że doskonale wiesz, o co chodzi w winach ze...

czytaj dalej

Pin It on Pinterest

Share This