Kuchnia: Hiszpania (nie)odkryta
Z okazji VI wystawy win hiszpańskich do warszawy przyjechał były Prezydent hiszpańskiej akademii wina, Pancho Campo. Na wykładzie, Który wygłosił, zaprezentował 12 win z tradycyjnych hiszpańskich Szczepów. Ideą przewodnią była „jakość za rozsądną cenę" - i idea Ta jak...
Logo: Ziemia obiecana
Powszechna w Polsce opinia o amerykańskiej kuchni głosi, że w USA jada się głównie hamburgery z frytkami i niesmaczne pieczywo z wędlinami, które nie umywają się do naszych. Tymczasem Ameryka to raj dla smakoszy. Niesprawiedliwa opinia o kuchni amerykańskiej...
Twój Styl: Jak smakuje wolność
Slow food? Może i brzmi obco, ale z Polski nigdy nie zniknął. Szczycą się nim Austriacy, My tez możemy. Komu nie w smak smażalnie i grill bary, kto potrafi godzinami szukać tego jedynego miejsca na posiłek, kto z zacięciem tropi skarby lokalnych kulinariów, ten z...
Twój Styl: Tropem polskich win
Nie chodzi o trudną historię, Trudno jest raczej wyobrazić sobie Kalifornię nad Wisłą ale można. Zanim tłumy ruszą rodzimym szlakiem wina, warto eksplorować pionierskie polskie winiarstwo. Za kilka lat ten rodzaj podróżowania stanie się supermodny, jak wszędzie na...
Kuchnia: Kalifornijski sen na jawie
California dream? To wino, piękne kobiety i słońce. Zamiast marzeń proponujemy jednak kulinarną przygodę na jawie - kalifornijskie wina skojarzone z potrawami z wciąż modnego nurtu fusion. Autorem kompozycji jest Daniel Isberg. CAPPUCCINO Z HOMARA + RANCHO ZABACCO...
Playboy: Inna Kalifornia
„Tu zaczyna się podróż do sfer, które wcześniej były poza naszym doświadczeniem" - taką deklarację składa Randall Graham, jeden z guru alternatywnego winiarstwa kalifornijskiego. I ma absolutną rację. Jeśli myślisz, że doskonale wiesz, o co chodzi w winach ze...