Nie musimy już przebijać szklanego sufitu
FORBES WOMEN: Dlaczego postawiły panie na karierę w branży winiarskiej? MAGDALENA ŚLEZIAK: Choć mój staż w tej branży określiłabym jako stosunkowo krótki, to szybko zdałam sobie sprawę z tego, że sommelierstwo jest zawodem, z którym chciałabym związać się na stałe....
Winiarskie pożegnanie sezonu narciarskiego w słonecznych włoskich Alpach. Kuchnia. Magazyn dla Smakoszy (Marzec 2017)
Ski Wine Safari dla prawdziwych sybarytów. Polecamy i zachęcamy. Alta Badia, region narciarski w prowincji Bolzano na północy Włoch, to od kilku lat mekka miłośników sportów zimowych, poszukujących również doznań kulinarnych. Od początku grudnia aż do połowy kwietnia...
Nasz artykuł w Wine Export
Nasz artykuł we włoskim czasopiśmie winiarskim o polskim rynku wina. Występujemy w nim jako eksperci. Wine Export Polonia
Magazyn wino: Kalifornia: sezonowo i lokalnie
Winiarskie doliny Kalifornii: Napa i Sonoma mają turystyczny status równy Disneylandowi. Jeżdżą tam oczywiście miłośnicy wina, ale nie tylko. Od dawna wiadomo, że Kalifornia to miejsce, gdzie jada się lepiej niż w jakimkolwiek innym zakątku Stanów Zjednoczonych. Ogród...
Rewia: Szef winnicy
Z OLBRZYMIEJ KUCHNI PRESTIŻOWEGO HOTELU DO KAMERALNEJ I AUTORSKIEJ, Z WŁASNYM EKOLOGICZNYM OGRODEM I „WSZYSTKIMI ZABAWKAMI, O KTÓRYCH MOŻE ZAMARZYĆ SZEF KUCHNI”. O PRACY NA STANOWISKU SZEFA KUCHNI WINNICY OPOWIADA TODD KNOLL, EXECUTIVE CHEF JORDAN VINEYARD &...
Maleman: Merry Xmas from California
Przygotowując menu uroczystych spotkań, warto sięgnąć po wina nie tylko odpowiednio zharmonizowane z daniami, ale przede wszystkim takie, które kryją w sobie fascynującą opowieść o miejscu swojego pochodzenia i ludziach którzy je dla nas zrobili. Wino bywa magiczne,...