Publikacje

Nie musimy już przebijać szklanego sufitu

Nie musimy już przebijać szklanego sufitu

FORBES WOMEN: Dlaczego postawiły panie na karierę w branży winiarskiej? MAGDALENA ŚLEZIAK: Choć mój staż w tej branży określiłabym jako stosunkowo krótki, to szybko zdałam sobie sprawę z tego, że sommelierstwo jest zawodem, z którym chciałabym związać się na stałe....

czytaj dalej
Magazyn wino: Kalifornia: sezonowo i lokalnie

Magazyn wino: Kalifornia: sezonowo i lokalnie

Winiarskie doliny Kalifornii: Napa i Sonoma mają turystyczny status równy Disneylandowi. Jeżdżą tam oczywiście miłośnicy wina, ale nie tylko. Od dawna wiadomo, że Kalifornia to miejsce, gdzie jada się lepiej niż w jakimkolwiek innym zakątku Stanów Zjednoczonych. Ogród...

czytaj dalej
Rewia: Szef winnicy

Rewia: Szef winnicy

Z OLBRZYMIEJ KUCHNI PRESTIŻOWEGO HOTELU DO KAMERALNEJ I AUTORSKIEJ, Z WŁASNYM EKOLOGICZNYM OGRODEM I „WSZYSTKIMI ZABAWKAMI, O KTÓRYCH MOŻE ZAMARZYĆ SZEF KUCHNI”. O PRACY NA STANOWISKU SZEFA KUCHNI WINNICY OPOWIADA TODD KNOLL, EXECUTIVE CHEF JORDAN VINEYARD &...

czytaj dalej

Maleman: Merry Xmas from California

Przygotowując menu uroczystych spotkań, warto sięgnąć po wina nie tylko odpowiednio zharmonizowane z daniami, ale przede wszystkim takie, które kryją w sobie fascynującą opowieść o miejscu swojego pochodzenia i ludziach którzy je dla nas zrobili. Wino bywa magiczne,...

czytaj dalej

Pin It on Pinterest

Share This