Akcja California Zin & Chocolate dobiegła końca.Od 12.02 do 30.05 zainteresowane restauracje przygotowały desery, które wzięły udział w konkursie na najbardziej kreatywne podejście do łączenia kalifornijskich wytrawnych in szczepu zinfandel z czekoladą LINDT.
Oto lista zwycięzców:
Miejsce 1
Za oryginalny przepis, kreatywne wykorzystanie wina zinfandel jako składnika dania, dopasowanie do wina oraz estetykę serwowania. Restauracja La Campana z Krakowa, ul. Kanoniczna 7, https://lacampana.pl/. Deser czekoladowy z kawiorem z wina zinfandel, musem z białej czekolady i trufli. Serwowany z winem Beyer Ranch Zinfandel 2013.
Autor: Kamil Jeleń
Miejsce 2
Za oryginalny przepis, bardzo dobre dopasowanie do wina oraz wyjątkową estetykę podania. Restauracja Venti – Tre, Hotel Regent z Warszawy, ul. Belwederska 23, https://www.regent-warsaw.com. Deser: Orzechowe crunchy, mus z ciemnej czekolady Lindt z nutą chili, sos malinowy. Serwowany z winem Hess Select Zinfandel 2015.
Autor: Agnieszka Bogusz
Miejsce 3
Za oryginalny przepis, bardzo udane dopasowanie do dwóch win oraz estetykę podania. Restauracja Stara Wozownia, Hotel Pałac Mała Wieś, http://palacmalawies.pl/
Autor: Zbigniew Paluch
Wyróżnienia
Restauracja Aruana, Hotel Narvil w Serocku za deser czekoladowy z czekoladową ziemią i jadalnym złotem, autor: Łukasz Mroziński
Restauracja Bubbles z Warszawy za deser: biszkoptowe ciasto z musem czekoladowym i owocami leśnymi, autor: Seweryn Piechowicz
Laureci otrzymają zestawy czekoladek Lindt Mini Excellence Orange Intense dla swoich klientów. Gratulujemy zwycięzcom!
Dziękujemy partnerom akcji: firmie Lindt, która zapewniła czekolady serii Lindt Excellence na wszystkie warsztaty, dla restauracji przygotowujących desery oraz jako nagrody dla zwycięzców, importerom za wina przekazane na warsztaty i restauracjom za czynny udział w akcji.
- Hess Select Malbec bottle 001
str 24_27_WINO_SMAKUJE_Z_California Zin and chocolate_zmyslowe polaczenie na kazda pore roku