Publikacje

Kuchnia: Ab ovo ad vinum

Wielkanoc to czas kulinarnego wyzwolenia. Przy świątecznym stole wprost nie wypada odmawiać sobie przyjemności jedzenia i picia. Zazwyczaj wielkanocne przyjęcie rozpoczyna się daniami podawanymi na zimno, po których następują szlachetne mięsiwa - pieczenie, rolady,...

czytaj dalej

Fluid: Zawód sommelier

Pan Piotr Kamecki jest sommelierem. W języku polskim oznacza to podczaszy, ale pan Piotr woli używać słowa sommelier bo brzmi ono dużo lepiej zwłaszcza gdy jest wypowiadane z francuską naleciałością. Czym zajmuje się sommelier? Sommelier zajmuje się nie tylko...

czytaj dalej

Aktivist: In vino veritas

Cokolwiek mówią radykalni abstynenci i zagorzali głosiciele czystości umysłu, wino jest nieodłącznym elementem kultury. Jest obecne w religii, mitologii, baśniach, ludowych podaniach, historycznych przekazach, w sztuce i literaturze. Zanim napijesz się wina warto...

czytaj dalej

Pin It on Pinterest

Share This