Aktualności

Sukces: Oliwnym szlakiem

Wyobraźmy sobie, że Hiszpania to stół pełen smakowitych tapas, oddających jej lokalny koloryt, tradycję i historię. Wybieram Andaluzję i od razu sięgam po prawdziwe skarby tego regionu: oliwki i – cenioną na całym świecie – pyszną oliwę. To wspaniały początek podróży...

czytaj dalej

Twój Styl: Emocje są jadalne

Jeden z setki najbardziej wpływowych ludzi ostatnich lat według tygodnika „Time”, zdobywca wszystkiego, co w świecie kulinarnym było do zdobycia. Wśród kucharzy – nowy Bocuse, dla Hiszpanów – półbóg, wśród smakoszy – guru. Ferran Adrià i Acosta, chyba najważniejszy...

czytaj dalej

VI Wystawa Win Hiszpańskich w Polsce

Reduta Bank Polski, ul. Bielańska 10. 32 winiarzy z Hiszpanii. 175 rodzajów win - laureatów wysokich punktacji według Roberta Parkera i innych prestiżowych nagród świata winiarskiego. Szczepy Tempranillo, Garnacha, Verdejo, Godello, Treixadura, Mencia, Caiño Longo czy...

czytaj dalej
Kuchnia: Hiszpania (nie)odkryta

Kuchnia: Hiszpania (nie)odkryta

Z okazji VI wystawy win hiszpańskich do warszawy przyjechał były Prezydent hiszpańskiej akademii wina, Pancho Campo. Na wykładzie, Który wygłosił, zaprezentował 12 win z tradycyjnych hiszpańskich Szczepów. Ideą przewodnią była „jakość za rozsądną cenę" - i idea Ta jak...

czytaj dalej

Logo: Ziemia obiecana

Powszechna w Polsce opinia o amerykańskiej kuchni głosi, że w USA jada się głównie hamburgery z frytkami i niesmaczne pieczywo z wędlinami, które nie umywają się do naszych. Tymczasem Ameryka to raj dla smakoszy. Niesprawiedliwa opinia o kuchni amerykańskiej...

czytaj dalej

Pin It on Pinterest

Share This